Fotografie is creatief bezig zijn, maar vooral genieten.

28. aug, 2017

Deze prachtige openlucht tentoonstelling is voorbij. Van 18 juni tot en met 31 augustus veranderde het rustige Limburgse dorpje Overpelt in een grote fototentoonstelling. Op een parcours van ongeveer 2.5 km werden meer dan 500 foto’s van fotografen uit 24 landen uit alle continenten van de wereld in het straatbeeld getoond. Een internationale jury zorgde voor een mooie collectie.

Niet alleen de opening was de moeite waard, ook zaterdag 19 augustus was een topper.Tijdens deze “World Photography Day” kon men in CC Palette terecht voor lezingen, demo’s en workshops of gewoonweg voor een babbel over fotografie en zo ontdekte je de verschillende visies van de fotografen over hun werk.

Tijden het parcours zag men studio-opnames, straatfotografie, maar ook unieke opnames waar je toch bleef bij stilstaan. Bij de kunstfotografie ontdekte men beelden waar we aan voorbij zouden gaan of zelf simpel weg, niet zouden zien.

Het boeiende aan alle foto’s was het vastleggen van dat magische moment in een fractie van een seconde door een samenloop van omstandigheden; mensen, gebouwen, straten, pleinen, licht, schaduw, vorm en beweging, tot een boeiend geheel.

Deze beelden wekten emoties op, die in eerste instantie door de lens in het visuele geheugen werden opgenomen, maar waarvan uiteindelijk een persoonlijk beeld werd gemaakt dat men met andere kan delen.

Hoe kijk ik terug op mijn deelname aan het fotofestival?

Het was een verrijkende ervaring. Tal van nieuwe mensen leren kennen, allen met dezelfde passie. Waardering kunnen opbrengen en respect voor elk werk, dit was voor elke deelnemer de rode draad.

Dank aan de inzet van velen en het enthousiasme waarmee dit project werd ontvangen.

25. apr, 2017

Of hij nu actief is als fotograaf, schrijver of programmamaker, het 'onderweg zijn' is een constante in het leven en werk van Michiel Hendryckx.  In 'Het verlangen naar Frankrijk' komt hij thuis in het land dat hem zo vertrouwd is.

Deze tentoonstelling is de bezegeling van die jarenlange intieme band.  Eigenzinnig en openhartig toont de fotograaf en schrijver zijn vertrouwde Frankrijk.  Duikt hij in de geschiedenis.  Neemt hij ons mee naar zijn huis in de Argonne, van Picardië tot de Pyreneeën, naar al zijn lievelingsplekken.  Naar wat voor hem het mooiste land ter wereld is.

18. apr, 2017

Vorig jaar nam ik deel aan een workshop van het OVU.

Doel van de workshop, hoe gaat men om met 'Foodfotografie, Materie & Object".  Hoe maakt men de juist publiciteitsfoto, zodat het artikel aantrekkelijk gefotografeerd wordt met het oog op de verkoop.

Na de grondige uitleg door een beroepsfotograaf, kregen wij een twee-tal maand de tijd om onze opdrachten uit te werken.

Ook hier was mijn verwondering groot te vernemen dat ik bij de 12 geselecteerde ben.

Van zondag 23 april tot en met 30 april 2017 loopt er een tentoonstelling in CC Nova, Molenstraat 2B, 9230 Wetteren.

Open op zaterdag en zondag van 10:00-12:00 en van 14:00-17:00 uur | weekdagen van 13:30 tot 17:00 uur.

Vrije toegang

 

12. apr, 2017

Het fotosalon was niet alleen kijken en praten over foto's, het was ook contacten leggen, nieuwe mensen ontmoeten en met een beetje geluk een opdracht binnenhalen. Zo mag ik mezelf bij de gelukkige noemen. Weer een uitdaging.

Maar het is ook nieuwe vrienden ontmoeten en samen plannen maken voor toekomst. Op die manier is er altijd iets om naar uit te kijken.

9. apr, 2017

Het was gewoon een uitdaging, zonder meer. Even de grenzen verlengen of was het nieuwsgierigheid? Ik moet het antwoord schuldig blijven. Net op de valreep, waagde ik de stap en stuurde mijn foto's in naar www.fotofestivaloverpelt.be
Wat had ik te verliezen en zoals het spreekwoord zegt 'Wie niet waagt, niet wint". Zo hoofdstuk afgesloten... tot vorige week donderdag een mail binnenrolde 'Deelname Fotofestival Lens op de Mens'.

"Beste fotograaf
Hartelijk dank voor het inzenden van uw foto's voor het fotofestival 'Lens op de mens'. Het grote aantal inzendingen zorgde ervoor dat de jury een zware taak te wachten stond. Na wikken en wegen besloten zij om uw foto geprint langs het parcours te tonen, hartelijke gefeliciteerd.

Bijgevoegd vindt U een 'selectiediploma'. Aarzel niet om dit diploma te gebruiken in uw communicatie en te delen via allerhande kanalen, sociale media,...

Graag nodigen we u uit op de academische zitting van het festival op zondag 18 juni om 10:30 uur in CC Palethe, Jeugdlaan 2 in Overpelt. Alle geselecteerde deelnemers maken kans op een award.

Tot en met 20 augustus kunt U op uw favoriete foto op het parcours stemmen. De publieksprijs zal op zondag 27 augustus tijdens het event 'Vlaanderen zingt' op het Overpletse markplein, Oude Markt 2, 3900 Overpelt, bekend gemaakt worden.

Hopelijk tot dan!"

Ik kijk alvast uit naar het vervolg. Spannend niet?