Fotografie is creatief bezig zijn, maar vooral genieten.

26. okt, 2017

Het was moeilijk maar tevens een uitdaging.  De reeks is klaar en de bedoeling was om de vrijheid aan de verbeelding over te laten aan de kijker.  De volledige reeks wordt binnenkort aangevuld op de website.  Nu nog de laatste feedback van de opdrachtgever.... dus straks meer.

28. aug, 2017

Wat maakt een fotoserie nu eigenlijk tot een documentaire? Hoe leg ik een spanningsboog in mijn documentaire? En hoe krijg ik de serie aan het lopen?

Tal van vragen kwamen bij mij op. Waar was ik in godsnaam weer aan begonnen en waarom had ik mij ingeschreven bij deze workshop?

Gedurende iets meer dan een maand zal ik me concentreren enkel en alleen op een persoon, zijn leven, zijn karakter, zijn gewoontes. Een persoon die me intrigeert en me goesting doet krijgen om die te volgen, uiteraard moet het klikken en dit moet wederzijds zijn.

Het wordt dus nadenken: kleur of zwart/wit? Werken met flits. Welke inhoud ga ik brengen en wat wil ik over deze persoon vertellen?

Hoe zorg ik dat ik met verschillende beelden iets anders vertel. Ik weet dat ik mijn comfortzone zal moeten verlaten, anders blijft de serie oppervlakkig.

De keuze is gemaakt : “ Een unieke kunstenaar”

Later meer....

28. aug, 2017

Deze prachtige openlucht tentoonstelling is voorbij. Van 18 juni tot en met 31 augustus veranderde het rustige Limburgse dorpje Overpelt in een grote fototentoonstelling. Op een parcours van ongeveer 2.5 km werden meer dan 500 foto’s van fotografen uit 24 landen uit alle continenten van de wereld in het straatbeeld getoond. Een internationale jury zorgde voor een mooie collectie.

Niet alleen de opening was de moeite waard, ook zaterdag 19 augustus was een topper.Tijdens deze “World Photography Day” kon men in CC Palette terecht voor lezingen, demo’s en workshops of gewoonweg voor een babbel over fotografie en zo ontdekte je de verschillende visies van de fotografen over hun werk.

Tijden het parcours zag men studio-opnames, straatfotografie, maar ook unieke opnames waar je toch bleef bij stilstaan. Bij de kunstfotografie ontdekte men beelden waar we aan voorbij zouden gaan of zelf simpel weg, niet zouden zien.

Het boeiende aan alle foto’s was het vastleggen van dat magische moment in een fractie van een seconde door een samenloop van omstandigheden; mensen, gebouwen, straten, pleinen, licht, schaduw, vorm en beweging, tot een boeiend geheel.

Deze beelden wekten emoties op, die in eerste instantie door de lens in het visuele geheugen werden opgenomen, maar waarvan uiteindelijk een persoonlijk beeld werd gemaakt dat men met andere kan delen.

Hoe kijk ik terug op mijn deelname aan het fotofestival?

Het was een verrijkende ervaring. Tal van nieuwe mensen leren kennen, allen met dezelfde passie. Waardering kunnen opbrengen en respect voor elk werk, dit was voor elke deelnemer de rode draad.

Dank aan de inzet van velen en het enthousiasme waarmee dit project werd ontvangen.

25. apr, 2017

Of hij nu actief is als fotograaf, schrijver of programmamaker, het 'onderweg zijn' is een constante in het leven en werk van Michiel Hendryckx.  In 'Het verlangen naar Frankrijk' komt hij thuis in het land dat hem zo vertrouwd is.

Deze tentoonstelling is de bezegeling van die jarenlange intieme band.  Eigenzinnig en openhartig toont de fotograaf en schrijver zijn vertrouwde Frankrijk.  Duikt hij in de geschiedenis.  Neemt hij ons mee naar zijn huis in de Argonne, van Picardië tot de Pyreneeën, naar al zijn lievelingsplekken.  Naar wat voor hem het mooiste land ter wereld is.

18. apr, 2017

Vorig jaar nam ik deel aan een workshop van het OVU.

Doel van de workshop, hoe gaat men om met 'Foodfotografie, Materie & Object".  Hoe maakt men de juist publiciteitsfoto, zodat het artikel aantrekkelijk gefotografeerd wordt met het oog op de verkoop.

Na de grondige uitleg door een beroepsfotograaf, kregen wij een twee-tal maand de tijd om onze opdrachten uit te werken.

Ook hier was mijn verwondering groot te vernemen dat ik bij de 12 geselecteerde ben.

Van zondag 23 april tot en met 30 april 2017 loopt er een tentoonstelling in CC Nova, Molenstraat 2B, 9230 Wetteren.

Open op zaterdag en zondag van 10:00-12:00 en van 14:00-17:00 uur | weekdagen van 13:30 tot 17:00 uur.

Vrije toegang