Fotografie is creatief bezig zijn, maar vooral genieten.

8. apr, 2018

Het is weer voorbij, alles mooi opgeruimd en nog eens gezellig samen nagepraat.  Iedereen is tevreden en wij kregen zondag, buiten alle verwachting in,  een heel goede opkomst qua bezoekers, hoewel het Parijs-Roubaix was.

Zelf keek ik met ietwat minder vertrouwen uit naar deze tentoonstelling. Ik had mij op een totaal ander vlak van fotografie gegooid, nl studio fotografie.  Deze stijl past eigenlijk niet in het concept van de vtb fotoclub, daar men steeds neigt naar reisfotografie, iets wat mij totaal niet ligt en wat ik ook niet doe, maar met alle respect voor de collega's fotovrienden.

Ok, wie niet waagt, niet wint en... yes, I did it!

Ik kijk superblij terug op deze tentoonstelling en hartelijk dank voor alle positieve reactie's die ik mocht ontvangen. Met een welgemeende dankjewel aan Lio.  Je was een fijne en toffe lady om mee samen te werken.

8. mrt, 2018

Het moeilijkste aan de documentaire was het bijeenbrengen van een beperkt aantal foto's die toch samen een beeld van de leefwereld van de kunstenaar weergeven. 

Komt daarbij dat de opdracht was om zo weinig mogelijk het portret van de kunstenaar te gebruiken.  Niet eenvoudig. Het was zoeken, sorteren, kijken, verschuiven van de kleine fotootjes (8x10). 

Op een bepaald moment de handdoek in de ring gegooid en alles voor een aantal weken opzij gelegd om dan met een heldere kijk opnieuw te beginnen.  Met het eindresultaat dn voor de laatste maal naar de mentor.  Super.... goedgekeurd!

Nieuwsgierig? Zie 'Lens op de Mens', subpagina 'De Kunstenaar'

26. okt, 2017

Het was moeilijk maar tevens een uitdaging.  De reeks is klaar en de bedoeling was om de vrijheid aan de verbeelding over te laten aan de kijker.  De volledige reeks wordt binnenkort aangevuld op de website.  Nu nog de laatste feedback van de opdrachtgever.... dus straks meer.

28. aug, 2017

Wat maakt een fotoserie nu eigenlijk tot een documentaire? Hoe leg ik een spanningsboog in mijn documentaire? En hoe krijg ik de serie aan het lopen?

Tal van vragen kwamen bij mij op. Waar was ik in godsnaam weer aan begonnen en waarom had ik mij ingeschreven bij deze workshop?

Gedurende iets meer dan een maand zal ik me concentreren enkel en alleen op een persoon, zijn leven, zijn karakter, zijn gewoontes. Een persoon die me intrigeert en me goesting doet krijgen om die te volgen, uiteraard moet het klikken en dit moet wederzijds zijn.

Het wordt dus nadenken: kleur of zwart/wit? Werken met flits. Welke inhoud ga ik brengen en wat wil ik over deze persoon vertellen?

Hoe zorg ik dat ik met verschillende beelden iets anders vertel. Ik weet dat ik mijn comfortzone zal moeten verlaten, anders blijft de serie oppervlakkig.

De keuze is gemaakt : “ Een unieke kunstenaar”

Later meer....

28. aug, 2017

Deze prachtige openlucht tentoonstelling is voorbij. Van 18 juni tot en met 31 augustus veranderde het rustige Limburgse dorpje Overpelt in een grote fototentoonstelling. Op een parcours van ongeveer 2.5 km werden meer dan 500 foto’s van fotografen uit 24 landen uit alle continenten van de wereld in het straatbeeld getoond. Een internationale jury zorgde voor een mooie collectie.

Niet alleen de opening was de moeite waard, ook zaterdag 19 augustus was een topper.Tijdens deze “World Photography Day” kon men in CC Palette terecht voor lezingen, demo’s en workshops of gewoonweg voor een babbel over fotografie en zo ontdekte je de verschillende visies van de fotografen over hun werk.

Tijden het parcours zag men studio-opnames, straatfotografie, maar ook unieke opnames waar je toch bleef bij stilstaan. Bij de kunstfotografie ontdekte men beelden waar we aan voorbij zouden gaan of zelf simpel weg, niet zouden zien.

Het boeiende aan alle foto’s was het vastleggen van dat magische moment in een fractie van een seconde door een samenloop van omstandigheden; mensen, gebouwen, straten, pleinen, licht, schaduw, vorm en beweging, tot een boeiend geheel.

Deze beelden wekten emoties op, die in eerste instantie door de lens in het visuele geheugen werden opgenomen, maar waarvan uiteindelijk een persoonlijk beeld werd gemaakt dat men met andere kan delen.

Hoe kijk ik terug op mijn deelname aan het fotofestival?

Het was een verrijkende ervaring. Tal van nieuwe mensen leren kennen, allen met dezelfde passie. Waardering kunnen opbrengen en respect voor elk werk, dit was voor elke deelnemer de rode draad.

Dank aan de inzet van velen en het enthousiasme waarmee dit project werd ontvangen.